Skall försöka göra nåt magiskt av detta! |
Trots dagens väder känns det att sommaren verkligen är här. Redan nästa vecka börjar de första kollegorna gå på semester. Sedan blir det som ett undantagstillstånd på kontoret hela sommaren. Ett 20-tal vikarier brukar vi ha in. Det gör att det blir som en helt annan arbetsplats. Andra samtal. Andra konstellationer. Andra åldrar. Andra matlådor att kolla in på lunchen. Sen återgår allt till det normala och ett par av vikarierna brukar bli kvar under hösten också.
Ett annat tecken på att sommaren verkligen är här är att jordgubbarna kommit nu. 35 kr litern. Hyfsat pris, tycker jag. De röda bären stod i fokus när jag skulle planera en dessert.
Jordgubbar, choklad & lakrits
1 L jordgubbar
200 g vit choklad
1/2 dl grädde
1/2 dl strösocker
2 tsk lakritsgranulater (eller mortlad turkisk peppar)
8 jordgubbstryfflar
8 italienska biscotti
1 flaska Sauternes
Skölj jordgubbarna med fästena kvar. Lägg upp i vacker skål eller på fat. Blanda strösockret med lakritsen. Smält ihop den vita chokladen med grädden. Häll upp i fondueskål eller poprtionsskålar. Lägg upp allting snyggt! Servera! Jordgubbarna doppas i fonduen och sedan i lakrtissockret, inmundigas tillsammans med biscotti och tryffel. OBS: Mycket mättande!
Har förresten läst halva Överenskommelser sedan igår. Inget litterärt mästerverk men nog så fängslande. Lite som en mer vågad variant av Längtans blåa blomma.
Den godaste efterrätten jag har ätit på länge! Rekommenderas till alla efterrättsälskare!
SvaraRadera