tisdag 26 juni 2012

Ljuvliga cupcakes

Ojojoj, vad goda de blev!


  Jag hade ju lovat Hanna att baka något ur boken "The Magnolia Bakery" när hon kom hem. Jaja, det där visade sig bli ett tunt löfte. Hanna själv var lyckligtvis inspirerad, och hade lite mer tid är jag, så hon bakade dessa fantastiska cupcakes. Följ receptet MEN, enligt Hannas råd, kapa lite tid på gräddningen - annars kan de bli lite torra. Krämen är helt fantastisk! Med en jordgubb på toppen blir det extra lyxigt och somrigt!

Lätt sötaste bagerskan!


Magnolia Bakery Chocolate cupcakes med chocolate buttercream, 12 stycken

Cupcakes:
2,4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
115 g smör (rumstempererat)
1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
2 stora ägg
90 g smält mörk choklad
1 1/4 dl kaffegrädde
1/2 tsk vaniljsocker


Ugnen sätts på 160 grader och muffinsblecket fylls med 12 formar. Sikta ihop mjöl och bikarbonat. Ställ åt sidan. Vispa smöret mjukt. Tillsätt sockret pö om pö under vispning (3 min med elvisp). Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Blanda i den smälta chokladen. Häll i mjölblandningen samt grädde och vanilj. Blanda! Fördela i formarna (ca 3/4 fulla). Grädda 20-25 minuter (alltså max 20 minuter enligt Hanna). Låt svalna!


Chocolate buttercream:
175 g rumstempererat smör
1 tsk mjölk
125 g smält ach avsvalnad choklad
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl siktat florsocker

Vispa smöret till det är mjukt och krämigt, tillsätt mjölk och choklad och vispa i cirka 2 minuter med elvisp. Tillsätt vaniljen och vispa igen, sedan ska florsockret i. Därefter vispar du tills glasyren har fått en bra bredkonsistens (ca tre till fem minuter). Tillsätt mer florsocker vid behov. Det ska gå lätt att bre på den fluffiga glasyren på cupcakes'en


När dina cupcakes är avsvalnade breder du på glasyren. Toppa gärna med en jordgubbe! Mumslich!


Ett muffinbleck (muffinplåt) ger stadga åt dina cupcakes.


All smet hamnade inte i bakformar!
  Boken är full av en massa smaskiga recept. Amerikanare snålar inte på ingredienserna i sina recept - därför är det extra roligt att baka amerikanskt! Har du en favorit-muffins eller favorit-cupcakes?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar