Ojojoj, vad goda de blev! |
Lätt sötaste bagerskan! |
Magnolia Bakery Chocolate cupcakes med chocolate buttercream, 12 stycken
Cupcakes:
2,4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
115 g smör (rumstempererat)
1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
2 stora ägg
90 g smält mörk choklad
1 1/4 dl kaffegrädde
1/2 tsk vaniljsocker
Ugnen sätts på 160 grader och muffinsblecket fylls med 12 formar. Sikta ihop mjöl och bikarbonat. Ställ åt sidan. Vispa smöret mjukt. Tillsätt sockret pö om pö under vispning (3 min med elvisp). Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Blanda i den smälta chokladen. Häll i mjölblandningen samt grädde och vanilj. Blanda! Fördela i formarna (ca 3/4 fulla). Grädda 20-25 minuter (alltså max 20 minuter enligt Hanna). Låt svalna!
Chocolate buttercream:
175 g rumstempererat smör
1 tsk mjölk
125 g smält ach avsvalnad choklad
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl siktat florsocker
Vispa smöret till det är mjukt och krämigt, tillsätt mjölk och choklad och vispa i cirka 2 minuter med elvisp. Tillsätt vaniljen och vispa igen, sedan ska florsockret i. Därefter vispar du tills glasyren har fått en bra bredkonsistens (ca tre till fem minuter). Tillsätt mer florsocker vid behov. Det ska gå lätt att bre på den fluffiga glasyren på cupcakes'en
Ett muffinbleck (muffinplåt) ger stadga åt dina cupcakes. |
All smet hamnade inte i bakformar! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar