Rågeleje, på Sjaellands norra kust. |
Hundested hade en vacker Glass-smedja. |
Idag, semesterns sista dag, så tog vi en tur över till Danmark för att ladda för kommande veckan. Vi tog vackra Norra Strandvägen upp från Helsingör och tog oss från plats till plats. Dagen avslutades med två kungliga slott - Fredriksborg och Fredensborg. Härligt slut på semestern. Det är ju en inte helt oproblematisk känsla när semestern är över - även om man försöker hålla modet uppe.
Förra året, alldeles innan jobbet började igen, tog vi en dag i Båstad söderut på Kullabygden. Vi får väl se vad vi hittar på nästa år...
Den ljuvligaste kakan! |
Torta di fragole - jordgubbskaka
Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 äggula
Fyllning:
1 L jordgubbar
1 1/4 dl socker
3/4 dl potatismjöl
Smuldeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1. Blanda ingredienserna till botten i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut i botten och upp längs kanten på en springform, smörad och bröad. Nagga med gaffel och ställ i kylen en stund.
2. Dela jordgubbarna i bitar/skivor. Fördela över degbotten. Blanda socker och potatismjöl och pudra över.
3. Lägg ingredienserna till smuldegen i matberedare. Kör till smuldeg. Strö ut över jordgubbarna.
4. Grädda i 200 grader i 40 minuter. Håll koll på att den inte blir för mörk. Låt kallna helt. Ät och njut med glass eller vispad grädde (eller uppvispad mascarpone smaksatt med citron).
Ser så anspråkslös ut, men smakar så gott! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar