![]() |
Något att längta efter. Men nu är våren på gång! |
Ikväll kommer Andrea på middag. Jag skall göra en riktigt god och vårlig kyckling- och pastarätt med en citronsmörsås som äääälskar att hänga med parmesanost. Oj, vad gott det brukar bli! Det är ett recept som jag lämnat till många, och fått succérapporter tillbaka. Prova det vet jag. Inte alls svårt.
Hon, Andrea, har just kommit hem från London där hon hälsat på lillasyster, familj och vänner. Det har varit lite tomt här hemma med båda döttrarna i England. Nu får vi fira att hon kommit hem! Om tre veckor firar vi att vi äntligen är med Hanna. Som jag längtar nu!
![]() |
Oj, vad gott! Pröva! |
4 kycklingfiléer
en klick smör
½ dl pressad citron
½ tärning grönsaksbuljong
1 dl crème fraîche (ej lätt)
50 normalsaltat smör
1 nypa cayennepeppar
Tagliatelle
Nyriven parmesanost
Blanda citron, buljong och crème fraîche i kastrull. Låt koka upp. Blanda ner rumstempererat smör klickvis, vispa. Skall ej koka igen, men kan värmas på. Smaka av med lite cayennepeppar.
Koka pastan.
Bryn kycklingfiléerna runt om. Baka färdigt i ugn 160 grader (15-20 minuter). Klyv dem på diagonalen och servera med tagliatelle, sås och massor av riven parmesanost.
Gör gärna dubbel sats av såsen - den går åt! Detta är vansinnigt gott, jag lovar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar