fredag 5 april 2013

Vårens första dag

Kaffe & macaroner i solskenet.

Minsann! 5 april 2013 blev vårens första dag. Under ett par timmar, strax efter lunchtid, blev det faktiskt riktigt varm och skönt. Lite trädgårdsmöbler lyftes fram och första fikat inmundigades i den bleka vårsolen tillsammans med Håkan och Jonathan. Tänk, nu kanske det är på gång. Har våren någonsin dröjt så? Förmodligen, men det känns segt i år.

Söta krokusar nere i trädgården.
Påsken städades ut idag och den enda påminnelsen om vad som varit är en stor skål med kvarglömt godis från alla påskägg. Skandalöst mycket godis har ätits och igår kväll gick Håkan dessutom lös på en hel ask marsipan från Niederegger - som fanns sedan i julas - medan vi såg på filmen Bröllop i Italien. Filmen rekommenderas! Men återigen funderar man över den översatta filmtiteln. På danska heter den Den skalliga frisören (fast på danska då). En titel som bättre återspeglar filmen.





Enklare middag än den vi avnjöt ikväll går knappt att ordna. Behövs inte ens recept... Ett par räkor marinerade i lime, chili och koriander serverade på en lättkrossad guacamole och ett par tortillachips. Ett glas sval sauvignon blanc till det. Därefter en entrecôte, så mör att man nästan inte behövde kniv, med en färdigköpt béa, lite grekisk sallad och (helt otippat men gott) smörstekta surdegsbrödskrutonger. En underbar amarone till det (tack Daniel och Lotta)! Nu skall vi strax avsluta med ett par ostar, god marmelad och lite kex medan vi planerar och fantiserar om sommarens semester. Vi känner båda Frankrike... Vad känner du?

Friskt, svalt, starkt, gott!


Superenkelt. 2 minuter på varje sida om du vill ha
medium rare.

Älskar bröd, gärna med surdeg. Blir liksom ännu bättre när det stekts
i smör.

3 kommentarer:

  1. Det blir som vanligt Sverige i år, men om några veckor har barnen två veckors lov och då åker vi till norra Italien (ligurien). Ser väldigt mycket fram emot det.

    SvaraRadera
  2. mmm, blev hungrig trots att jag åt precis!

    SvaraRadera